Livsvitenskapskonferansen 2025

I 2025 skal Livsvitenskapskonferansen handle om helsedata – fra tilgang til verdiskapning og grensesprengende forskning. Hold av datoene allerede nå!

Publisert: 6. november 2024

Kan kunstig intelligens koblet sammen med helsedata være svaret på morgendagens utfordringer innen helsevesenet, føre til nye helsetjenester og behandlinger, og gjøre norsk helsenæring konkurransedyktig internasjonalt og tiltrekke seg store investeringer? Bli med på Livsvitenskapskonferansen 2025, og kom nærmere svaret.

11. og 12. februar gjennomfører vi Norges største og viktigste konferanse for helse og livsvitenskap: Livsvitenskapskonferansen – Norway Life Science 2025.

Her samles landets ledende aktører innen helse, livsvitenskap og kunstig intelligens for å finne løsningene som gjør at Norge kan få mer igjen for de store investeringene i helseforskning.

– I en situasjon der Europa ikke evner å holde følge med USA og Kina innen kunnskapsbasert næringsliv basert på muliggjørende teknologier, er det viktigere enn noen gang å satse på fremragende forskning og sektorovergripende samarbeid for å ta disruptive ideer i bruk. På Livsvitenskapskonferansen skal vi samle politikere, forskere, næringsliv, offentlige aktører og investorer, vise fram forskningen og finne inspirasjon til hvordan vi raskere kan effektivisere helsetjenester og skape helsenæring ut av nye ideer, sier Svein Stølen, rektor ved UiO.

Helsedata og kunstig intelligens er hovedtema
Konferansen har helsedata og kunstig intelligens som hovedtema og følger dermed opp temaet fra konferansen i 2024. Kan kunstig intelligens koblet sammen med helsedata være svaret på morgendagens utfordringer innen helsevesenet, føre til nye helsetjenester og behandlinger, og gjøre norsk helsenæring konkurransedyktig internasjonalt og tiltrekke seg store investeringer? Vi oppsummerer status, hva som har skjedd i løpet av det siste året og diskuterer veien videre.

Samarbeid mellom forskere, næringsliv, offentlige aktører og investorer
Konferansen gjennomføres som et Oslo Science City Arena-arrangement i samarbeid med sterke kunnskaps- og næringslivspartnere. Universitetet i Oslo er arrangør sammen med Oslo Science City, Oslo universitetssykehus, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, SINTEF, Legemiddelindustrien, Oslo Cancer Cluster, The Life Science Cluster og Norway Health Tech. Industripartnere er AstraZeneca, GSK, Novartis, Novo Nordisk, Roche, Thermo Fisher og Bayer.

– Norge har de beste forutsetningene for å lykkes med videreutviklingen av en internasjonalt konkurransedyktig helseindustri. Sterke forskningsmiljøer, gode helsedata og fremragende digital kompetanse gir oss et godt utgangspunkt. Vi måles på våre resultater og ikke våre ambisjoner, og derfor ser Oslo Science City frem til å møte ledende representanter for akademia, helsevesen, industri, oppstartsmiljøer og myndigheter på Livsvitenskapskonferansen 2025, som alle vil bidra til at ambisjonene blir konvertert til forpliktede konkrete tiltak og aktiviteter, sier Christine Wergeland Sørbye, administrerende direktør i Oslo Science City.

Noen høydepunkter fra programmet
På konferansen får du høre fra de fremste forskningsmiljøene i landet, de sentrale lederne i Helse-Norge, verdensledende legemiddelselskaper, oppstartsmiljøer, investorer og beslutningstakere. Her er noe av det du får med deg,

Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre og digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung vil presentere myndighetenes ambisjoner for den videre satsingen på helsedata.

Vi har tre internasjonale hovedtalere:

  • Timothy M. Miller, Vice President, Enterprise Science & Innovation, Thermo Fisher Scientific
  • Erwin Bøttinger, direktør for forskningssenteret Wyss Centre
  • Jan Westenkær Thomsen, Niels Bohr-instituttet

De vil snakke om hvordan kunstig intelligens koblet mot helsedata kan løse de store helseutfordringene vi står overfor.

Leder av Høyre, Erna Solberg og ledere for Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet, Oslo universitetssykehus, legemiddelindustrien med flere diskuterer hva en målrettet satsning på helsedata vil bety for å utvikle en konkurransedyktig norsk helsenæring, og hvordan forskning og innovasjon kan være verktøy for å utvikle for et verdensledende helsevesen.

På dag 2 setter vi søkelyset på hvordan vi skal levere morgendagens helsetjenester og hvordan vi skal øke norsk konkurransekraft med utgangspunkt i rapporten om europeisk konkurransekraft fra den tidligere europeiske sentralbanksjefen Mario Draghi. Det blir karrierearrangementet Young Talents 2024 og pitche-konkurranse for oppstartsbedrifter og innovasjonsprosjekter.

Endelig program og påmelding kommer i desember.