Her møter du Oslo Science City under Arendalsuka

Medlemmene og administrasjonen i Oslo Science City arrangerer og deltar på rundt 150 arrangementer under Arendalsuka i år.

Arendalsuka arrangeres fra mandag 14. til fredag 18. august, og også i år er medlemmene og administrasjonen i Oslo Science City sterkt representert for å presentere ny kunnskap og bidra i viktige debatter om samfunnsutviklingen.

Onsdag 16. august arrangerer Oslo Science City sammen med Inven2 og AbbVie debatten «Hvordan kan Norge bli en global leder innen utvikling av innovative vekstselskaper?». Her samles representanter for hele verdikjeden for forskning og kommersialisering for å diskutere hvordan vi kan få flere oppstartsselskaper til å lykkes med å vokse og skape nye arbeidsplasser og verdier i Norge. Vår administrerende direktør Christine Wergeland Sørbye deltar også på arrangementet «Innovasjonsdistrikt: Norges nye fossefall?», som tar for seg spørsmålet om hvordan vi kan utvikle internasjonalt ledende innovasjonsdistrikter i Norge.

Medlemmene i Oslo Science City arrangerer og deltar på en rekke debatter gjennom hele Arendalsuka. Her er oversikten over hvor du kan treffe dem:

SINTEF deltar på rekordmange arrangementer under Arendalsuka i år. Til sammen kan du høre Sintefs forskere og ledelse på rundt 50 ulike arrangementer, med temaer som strekker seg fra helseteknologi via kraftpolitikk, karbonlagring og kunstig intelligens til klimatilpasning.
Her kan du lese om arrangementene Sintef deltar på under Arendalsuka.

Universitetet i Oslo er på Arendalsukas hovedprogram med arrangementet «Tilstandsanalyse av det norske demokratiet», hvor de presenterer funn fra en ny rapport om tilstanden til demokratiet i Norge. UiO følger også opp suksessen fra i fjor med ubehagelige samtaler om aktuelle temaer. I år tar de for seg internasjonal politikk, klimakutt, grønnvasking og matpolitikk. Totalt er universitetet med som arrangør på tolv arrangementer. I tillegg deltar UiO-forskere på rundt 30 andre arrangementer.
Her kan du lese om UiOs arrangementer under Arendalsuka.

Oslo kommune er med som arrangør på åtte møter og debatter, om blant annet kunstig intelligens, internasjonal rekruttering, datadeling og mangfold i politikken. I tillegg deltar representanter for kommunen på rundt 30 andre arrangementer.
Her kan du lese om Oslo kommunes arrangementer under Arendalsuka.

Oslo universitetssykehus er med som arrangør av seks møter og debatter. Blant annet skal de presentere og diskutere mulighetene som kommer med de nye sykehusbyggene i Oslo Science City-området når det gjelder henholdsvis forskning, psykisk helsevern og kreftbehandling. Ledelse og ansatte ved OUS deltar til sammen på fjorten arrangementer under Arendalsuka.
Her kan du lese om arrangementene OUS deltar på under Arendalsuka.

Opplysningsvesenets fond og datterselskapet Clemens eiendom har fem arrangementer under Arendalsuka, blant annet om småkraftverkenes rolle i det grønne skiftet og behovet for å bygge omsorgsboliger som gjør det mulig for omsorgstrengende å bo hjemme.
Her kan du lese om Opplysningsvesenets fonds arrangementer under Arendalsuka.

Handelshøyskolen BI arrangerer fire debatter i DN-teltet ved Trefoldighetskirken, om henholdsvis krise i helsevesenet, mangfold som superkraft, skattepolitikk og forvaltning av oljefondet. Arrangementene kan også følges digitalt. I tillegg deltar BI-forskere på ni andre arrangementer.
Her kan du lese om BIs arrangementer under Arendalsuka.

Oslo Cancer Cluster er med på å arrangere fire debatter under Arendalsuka. Temaene for disse er kreftbehandling, medisinsk innovasjon, digital helse og persontilpasset medisin.
Her kan du lese om Oslo Cancer Clusters arrangementer under Arendalsuka.

NGI – Norges Geotekniske Institutt arrangerer to debatter. Den ene tar for seg om sirkulærøkonomi og muligheten for gjenbruk av masse fra byggeplasser. Den andre handler om hvordan vi kan unngå at tids- og kostnadsplaner for byggeprosjekter sprekker på grunn av krevende og uforutsette grunnforhold.
Her kan du lese om NGIs arrangementer under Arendalsuka.

Ferd sosiale entreprenører er med på å arrangere to debatter. Den ene tar for seg hvordan arbeidsinkluderingen kan styrkes ved et mer effektivt samarbeid mellom NAV og sosiale entreprenører, mens den andre handler om åpen innovasjon og styrket samarbeid mellom sosiale entreprenører og offentlig sektor. I tillegg deltar de på to andre debatter.
Her kan du lese om arrangementene Ferd sosiale entreprenører deltar på under Arendalsuka.

Transportøkonomisk institutt (TØI) arrangerer en debatt som ikke stiller spørsmålet om hva som skal til for å nå Norges klimamål, men tvert imot hva vi må slutte med for å nå målene. I tillegg deltar TØIs forskere og direktør på elleve andre arrangementer.
Her kan du lese om arrangementene TØI deltar på under Arendalsuka.

Studentsamskipnaden i Oslo er medarrangør på en debatt om rusbruk blant studenter, hvor det presenteres tall fra en ny spørreundersøkelse.
Her kan du lese om SiOs arrangement under Arendalsuka.

Helse Sør-Øst RHF er medarrangør på en debatt om nye legemidler og prioriteringer, og ledelsen i helseforetaket deltar også på sju andre arrangementer.
Her kan du lese om Helse Sør-Østs arrangement under Arendalsuka.

Forskere fra Norsk Regnesentral deltar på to arrangementer, om norsk som akademisk fagspråk og om inkluderende videotjenester i helsevesenet.