Oslo Science Hub investerer nær to milliarder i bygget.
Oslo bystyre vedtok onsdag 18. desember å selge flere eiendommer til Oslo Science Hub. Salget åpner for en utvidelse av Campus Radiumhospitalet. Salget består av fire eiendommer, og det vil åpne for mer kreftforskning og utvikling av ny kreftbehandling. Dette er et vesentlig bidrag til å styrke helsenæringen i Norge og til å realisere de høye ambisjonene innen helse- og livsvitenskap i Oslo Science City.
Publisert: 19. desember 2024
- Dette er årets julegave til kreftsaken, uttaler leder i Oslo Science Hub Thomas London. Campus Radiumhospitalet er i dag det viktigste innovasjonsområdet innen kreftforskning i Norge, og det er et stort behov for mer arealer her. Dette salget åpner for mer forskning og mer utvikling av medisiner mot kreft, fortsetter han.
- Vi har allerede interesserte leietakere, og jobber aktivt for å få inn flere internasjonale aktører som kan jobbe sammen med det fantastiske norske miljøet vi allerede har her, sier London.
Oslo Science Hub investerer nær to milliarder i bygget, og planlegger å bruke dette arealet til laboratorier, biobank, forskerhotell, og arealer særlig tilpasset internasjonale og nasjonale aktører innen kreftforskning.
- Campus Radiumhospitalet er et viktig innovasjonsområde innen kreftforskning og -utvikling av ny kreftbehandling i Norge, og er samtidig viktig internasjonalt som et av Europas største campus for kreftforskning og kreftbehandling. Synergiene som oppstår i samarbeidet mellom forskere, den offentlige helsesektoren, pasientene, og medisinske selskaper, er unikt i dette området, uttaler leder i Finansutvalget i Oslo bystyre Merete Agerbak-Jensen, og legger til at det er viktig å sikre at dette verdiskapende miljøet forblir i Oslo.
Regiondirektør i NHO Viken Oslo, Vegard Einan, mener salget er viktig for å styrke den positive utviklingen vi nå ser i helsenæringen.
- Utvidelsen av Campus Radiumhospitalet kan bety opp mot 2000 nye arbeidsplasser til Oslo, i en del av næringen og et forskningsmiljø hvor Norge allerede er helt i front, uttaler Einan. Danmark har vist at Norden kan bli store på helsenæringen. Oslo og Norge har både kompetansen og forutsetningene for å hevde seg internasjonalt på kreftforskning, og videre utvikling av Campus Radiumhospitalet vil være avgjørende for å sikre verdiskaping, arbeidsplasser og innovasjon i fremtiden, fortsetter han.
Christine Lager Nesje, regionleder Oslo og Akershus i Kreftforeningen mener økosystemet på Campus Radiumhospitalet, med Radiumhospitalet, Oslo universitetssykehus, Institutt for Kreftforskning, Kreftregisteret, Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark og helseindustriselskaper, har stor betydning for norske kreftpasienter.
- Utvidelsen av Campus Radiumhospitalet med Oslo Science Hub kan bli helt avgjørende for fremtidens kreftbehandling, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Dette gir de beste forutsetningene for å kunne bli verdensledende på kreftforskning og utvikling av ny kreftbehandling i årene som kommer, og ikke minst vil dette ha stor betydning for kreftpasienter og deres pårørende, uttaler hun.
For mer informasjon, kontakt:
Oslo Science Hub ved Thomas London: 917 52 424
NHO Viken Oslo ved Vegard Einan: 481 29 392
Kreftforeningen Oslo og Akershus ved Christine Lager Nesje: 930 36 429
Leder i Finansutvalget i Oslo bystyre Merete Agerbak-Jensen: 918 39 596